Κυριακή, Ιουλίου 20, 2014

ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Η δίκη για τη Χρυσή Αυγή είναι η πρώτη μεταπολεμική στην Ευρώπη για οργάνωση «ναζιστικού τύπου» και για ευρείας έκτασης ρατσιστικά εγκλήματα με κατηγορούμενους βουλευτές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, οι δικαστικές αρχές «τρέχουν» τις διαδικασίες προκειμένου να μην υπάρξει εκπνοή του 18μηνου ορίου των προφυλακίσεων και αφεθούν ελεύθεροι είτε στελέχη-μέλη του κόμματος ενεχόμενοι σε εγκληματικές δραστηριότητες είτε άλλοι εμπλεκόμενοι στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.


Ο εισαγγελέας που επόπτευσε καθ’ όλη τη διάρκεια των ανακρίσεων το έργο της Δικαιοσύνης κ. Ισίδωρος Ντογιάκος είναι αυτός που θα αναλάβει να καταθέσει και τη σχετική πρόταση προς το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών. 



Αν οι ταχείς ρυθμοί διαχείρισης όλων των δικαστικών διαδικασιών ολοκληρωθούν έως τον Οκτώβριο, εκτιμάται ότι η δίκη για τη Χρυσή Αυγή θα ξεκινήσει  το  αργότερο το πρώτο δεκαήμερο  του  Νοεμβρίου  με  στόχο να ολοκληρωθεί προτού λήξουν τα 18μηνα των  προσωρινών  κρατήσεων  που πάντως  εκπνέουν  την άνοιξη.

Για τη διεξαγωγή της, καθώς οι κατηγορούμενοι είναι πολλοί, ήδη ετοιμάζεται ειδική αίθουσα κοντά στο Εφετείο της Αθήνας, στις εγκαταστάσεις του Ειρηνοδικείου Αθηνών, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο ήδη έχουν ενισχυθεί τα μέτρα ασφαλείας.


Στο εδώλιο αναμένεται να καθίσουν όσοι βουλευτές ή στελέχη της Χρυσής Αυγής παραπεμφθούν από το Συμβούλιο των Εφετών, μεταξύ των οποίων ο Νίκος Μιχαλολιάκος, αρχηγός του κόμματος. και βουλευτές της Χ.Α., κατηγορούμενοι για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Επίσης, στην ίδια δίκη θα δικαστεί και ο Γιώργος Ρουπακιάς με τους συνεργούς του για τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα, καθώς η δικογραφία είναι ενιαία για τον φόνο Φύσσα και επιθέσεις και εγκληματικές ενέργειες χρυσαυγιτών.  


  ΠΡΕΖΑ TV
20-7-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: