Δευτέρα, Ιουλίου 28, 2014

ΣΕ ΚΕΛΙ ΜΕ ΠΟΙΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΥΡΗΝΕΣ Ο ΜΑΖΙΩΤΗΣ

Σε ειδικό κελί, σε έναν απόλυτα ελεγχόμενο χώρο, στις φυλακές Διαβατών, μαζί με άλλους τρεις καταδικασθέντες «ποινικούς», κρατείται από το πρωί του Σαββάτου ο Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος εκτίει ποινή 25ετούς κάθειρξης για παραβίαση της νομοθεσίας περί τρομοκρατίας.Το συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού αποφάσισε τη μεταγωγή του σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα επικαλούμενο λόγους ασφάλειας, αλλά και προκειμένου να τον απομακρύνει από κατηγορούμενους για τρομοκρατία και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Δεν αποκλείεται μάλιστα μετά την παρέλευση κάποιου χρόνου να ακολουθήσει και δεύτερη μεταγωγή του σε άλλη φυλακή, για να αποκλειστεί έτσι το ενδεχόμενο να κάνει... νέες γνωριμίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μόλις δόθηκε στον Ν. Μαζιώτη εξιτήριο από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατείτο σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο υπό συνεχή παρακολούθηση, το αρμόδιο συμβούλιο της φυλακής έθεσε ζήτημα μετακίνησής του σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας.
Και αυτό γιατί το συμβούλιο (με τη συμμετοχή της διευθύντριας των φυλακών, αρχιφύλακα και κοινωνικού λειτουργού) έκρινε ότι δεν καλύπτονται οι αναγκαίοι όροι ασφαλούς κράτησής του σε πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού όπου υπάρχει υπερπληθώρα κρατουμένων (που συχνά ξεπερνούν τους 2.000, πλησιάζοντας σχεδόν το 3πλάσιο της χωρητικότητάς τους), αρκετοί από τους οποίους αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες για οργανωμένη εγκληματικότητα, τρομοκρατικές ενέργειες κ.λπ.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τις Αρχές προβλημάτιζε έντονα η δυνατότητα κράτησής του μαζί με άλλους βαρυποινίτες που αντιμετωπίζουν αντίστοιχες κατηγορίες, καθώς θα μπορούσε να έχει επαφές με μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» αλλά και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που κρατούνται εκεί. Με κάποια εξ αυτών μάλιστα ο Μαζιώτης είχε στο παρελθόν και διενέξεις.
Κρίθηκε λοιπόν ότι θα ήταν πιο ευχερής η κράτησή του στις φυλακές Διαβατών, όπου κρατούνται πολύ λιγότεροι (περίπου 500) και υπάρχει καλύτερη δυνατότητα οργάνωσης και λήψης πρόσθετων μέτρων ασφαλείας. Επιπλέον, σε αυτές δεν υπάρχουν κρατούμενοι για υποθέσεις τρομοκρατίας.
Ετσι, ο γενικός γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρίνος Σκανδάμης, έδωσε το «πράσινο φως» και ο 42χρονος τρομοκράτης μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα του Σαββάτου, μέσα σε συνθήκες απόλυτης μυστικότητας.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο ίδιος ο κρατούμενος έμαθε την τελευταία στιγμή για τη μεταγωγή του, ενώ οι υπεύθυνοι των φυλακών Διαβατών ενημερώθηκαν για την κράτησή του εκεί ενώ αυτός βρισκόταν καθ' οδόν από την Αθήνα προς Θεσσαλονίκη. Πάνοπλοι αστυνομικοί τον συνόδευαν καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού του, ενώ μόλις έφτασε εξετάστηκε από νοσηλεύτρια και στη συνέχεια οδηγήθηκε στο κελί του.
Καμία ενημέρωση
Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ημέρα της σύλληψης του Ν. Μαζιώτη υπήρχε προβληματισμός στις Αρχές για την κράτησή του στον Κορυδαλλό.
Πλήρη άγνοια για τη μεταγωγή του 42χρονου πελάτη του δήλωσε ο συνήγορός του, Σπ. Φυτράκης. «Κανείς δεν μας ενημέρωσε γι' αυτήν», δήλωσε ο κ. Φυτράκης και πρόσθεσε ότι θα επιδεινωθεί περαιτέρω η ήδη επιβαρυμένη υγεία του, αφού στα Διαβατά δεν βρίσκεται μόνιμα γιατρός. Επεσήμανε επίσης ότι η νοσηλεύτρια που υπηρετεί στις φυλακές Διαβατών δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες του Μαζιώτη, καθώς χρήζει ιατρικής φροντίδας μετά τον τραυματισμό στη διάρκεια της σύλληψής του και αναρωτήθηκε τι θα γίνει με το προγραμματισμένο για την Τετάρτη ραντεβού που έχει ο κρατούμενος με τους γιατρούς που τον χειρούργησαν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».
Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι θα αντιμετωπιστούν και στον νέο τόπο κράτησής του τα ζητήματα της αναγκαίας ιατροφαρμακευτικής του περίθαλψης.
ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
ΕΘΝΟΣ

ΠΡΕΖΑ TV
28-7-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: