Δευτέρα, Ιουλίου 28, 2014

ΣΥΡΙΑ: ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΑΝ 50 ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΦΩΣΑΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΤΥΛΟΥΣ

Νέο φρικιαστικό βίντεο από τη Συρία, κάνει σήμερα τον γύρο του κόσμου και προκαλεί τον εύλογο αποτροπιασμό.
Τζιχαντιστές σκότωσαν και αποκεφάλισαν 50 Σύρους στρατιώτες την ώρα που μαίνονται οι αιματηρές συγκρούσεις στη χώρα.

Οι αντάρτες τους παγίδευσαν σε ενέδρα και μετά την εκτέλεση τους, τους αποκεφάλισαν και κάρφωσαν τα κεφάλια τους σε στύλους στην πόλη Raqqa που ελέγχεται από τους εξτρεμιστές. Η κίνηση τους αυτή έγινε για "παραδειγματισμό".
Το βίντεο ανέβηκε από τους Τζιχαντιστές στο Youtube και η Dailymail που το δημοσίευσε αρχικά, φρόντισε να "θολώσει" τα πλάνα. Το NEWS 247 δημοσιεύει το βίντεο μονταρισμένο για προφανείς λόγους. Παρόλα αυτά τα πλάνα είναι πολύ σκληρά.
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αρκετοί ήταν αυτοί που σκοτώθηκαν στη μάχη στην πόλη, ενώ όσοι αιχμαλωτίστηκαν γνώρισαν την αγριότητα των ανταρτών με τον απάνθρωπο αυτό τρόπο. 
Ακόμα 200 στρατιώτες αγνοούνται στην περιοχή. Τουλάχιστον 28 τζιχαντιστές έχουν σκοτωθεί στις μάχες, επισημαίνει επίσης το Παρατηρητήριο.
Το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο αρχικά ονομαζόταν Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, ανακοίνωσε χθες  ότι κατέλαβε μία σημαντική στρατιωτική βάση στις παρυφές της Ράκα (Raqqa).
Πλέον, ο συριακός στρατός κρατά μόνο δύο θέσεις στην επαρχία της Ράκα.Διαφορετική κατάληξη είχαν οι συγκρούσεις του στρατού με το Ισλαμικό Κράτος για τον έλεγχο του κοιτάσματος φυσικού αερίου του Σάαρ, το οποίο είχαν καταλάβει πριν από λίγες ημέρες οι αντάρτες.
Σύμφωνα με τον στρατό και το Παρατηρητήριο, ο στρατός ανακατέλαβε το κοίτασμα και τους γύρω λόφους, έπειτα από μία ημέρα συγκρούσεων.
Ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, Άμπντελ Ράχμαν έκανε λόγο για "απώλειες ζωών και από τις δύο πλευρές", ενώ ο στρατός επεσήμανε ότι σκότωσε "μεγάλο αριθμό τρομοκρατών".
Μία εβδομάδα νωρίτερα, περισσότεροι από 270 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί (κυβερνητικοί μαχητές, αλλά και φρουροί και εργαζόμενοι) η πλειονότητα των οποίων εκτελέστηκαν από το ΙΚ, μια από τις χειρότερες ωμότητες στις οποίες έχει επιδοθεί η ριζοσπαστική αυτή οργάνωση, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.
Οι μάχες σε Ράκα και Χομς ήταν οι πρώτες ευρείες συγκρούσεις μεταξύ του ΙΚ, που έχει κηρύξει την εγκαθίδρυση "Χαλιφάτου" στα εδάφη που ελέγχει στη Συρία και το Ιράκ, και των συριακών ενόπλων δυνάμεων.

http://news247.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
28-7-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: