Τρίτη, Ιουλίου 29, 2014

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 19 ΝΕΚΡΟΙ ΑΜΑΧΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ

Τουλάχιστον 19 άμαχοι σκοτώθηκαν κατά τις σφοδρές συγκρούσεις που σημειώθηκαν ανάμεσα στα ουκρανικά στρατεύματα και τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσαν σήμερα τοπικοί αξιωματούχοι.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 14 άνθρωποι, περιλαμβανομένων πέντε παιδιών, σκοτώθηκαν κατά τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν χθες το απόγευμα στην πόλη Γκορλόβκα (Χορλίβκα), ένα από τα πολλά σημεία όπου σημειώνονται σφοδρές μάχες τις τελευταίες ημέρες.


Στο Λουχάνσκ, αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν από βόμβα που έπληξε οίκο ευγηρίας.

Οι ουκρανικές δυνάμεις απώθησαν τις δυνάμεις των ανταρτών προς τα δύο μεγαλύτερα προπύργιά τους, το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ, κι επιδιώκουν να τους περικυκλώσουν σε πολλά σημεία, περιλαμβανομένης της ευρύτερης περιοχής όπου συνετρίβη το αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών στις 17 Ιουλίου.

Πηγή των αυτονομιστών στο Ντονέτσκ είπε ότι ενισχύσεις που μεταφέρουν στρατιωτικό εξοπλισμό και αντάρτες διέσχισαν τα κοντινά σύνορα με τη Ρωσία και πέρασαν στην Ουκρανία, γεγονός που το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ωστόσο, δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή.

Οι ηγέτες των αυτονομιστών επιμένουν δημοσίως ότι δεν τους προμηθεύει η Μόσχα, ενώ και η Ρωσία διαψεύδει τις κατηγορίες της Δύσης ότι τους υποστηρίζει παρέχοντάς τους οπλισμό και στρατεύματα.

Σήμερα πρόκειται να δημιουργηθεί ανθρωπιστικός διάδρομος στο Λουχάνσκ για έξι ώρες προκειμένου οι κάτοικοι να απομακρυνθούν με ασφάλεια, αλλά οι αρχές έχουν δηλώσει ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν απολύτως την ασφάλεια των αμάχων.

Τα Ηνωμένα Έθνη υποστηρίζουν ότι περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν ήδη εγκαταλείψει την νότια Ουκρανία, όπου μαίνονται οι συγκρούσεις.

Η διεθνής ομάδα ερευνητών, περιλαμβανομένων 38 Ολλανδών και 12 Αυστραλών αστυνομικών, θα επιχειρήσουν και σήμερα να μεταβούν στον τόπο της συντριβής καθώς οι συγκρούσεις στην περιοχή που τελεί υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών δεν τους επέτρεψαν χθες και προχθές την πρόσβαση.

http://www.kathimerini.gr/  
ΠΡΕΖΑ TV
29-7-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: