Κυριακή, Ιουλίου 20, 2014

ΤΙΣ ΣΟΡΟΥΣ 196 ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΤΟΥ BOEING ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΤΑ ΣΩΣΤΙΚΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

Τα σωστικά συνεργεία που προσπαθούν να εργαστούν στο σημείο που συνετρίβη το Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών ανακοίνωσαν ότι έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τις σορούς 196 επιβατών της μοιραίας πτήσης. Οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ, οι οποίοι τις προηγούμενες μέρες επιχείρησαν να πλησιάσουν το σημείο της συντριβής, αλλά εμποδίστηκαν από τους αυτονομιστές αντάρτες, δήλωσαν ότι θα προσπαθήσουν να επιστρέψουν στο σημείο και εντός της ημέρας.


Οι αυτονομιστές θα εγγυηθούν την ασφάλεια των διεθνών παρατηρητών στο σημείο της συντριβής, εάν το Κίεβο δεχθεί εκεχειρία, δήλωσε ένας από τους ηγέτες των ανταρτών.

«Θα εγγυηθούμε την ασφάλεια των διεθνών εμπειρογνωμόνων στην περιοχή αυτή, αν το Κίεβο συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός» δήλωσε ο Αντρέι Πουργκίν, «αναπληρωτής πρωθυπουργός" της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ».

Η πρόταση ενδέχεται να μη γίνει δεκτή, καθώς ο ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο ζήτησε από αρκετούς ηγέτες με τους οποίους συνομίλησε τηλεφωνικά να αναγνωρίσουν τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ όπως και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ ως τρομοκρατικές οργανώσεις".

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ είχε ενώσει τη φωνή του με αυτές άλλων ηγετών της Ευρώπης, οι οποίοι χαρακτήριζαν απαράδεκτη την κατάσταση που επικρατεί στο σημείο της συντριβής, κατηγορώντας τους αυτονομιστές ότι καταστρέφουν στοιχεία και κακομεταχειρίζονται τις σορούς των επιβατών.

«Η δυσκολία είναι ότι στην περιοχή επικρατεί χάος, πλήρες χάος» δήλωσε ο Τόνι Άμποτ.Συνολικά στο αεροπλάνο επέβαιναν 298 άτομα, επιβάτες και πλήρωμα. Η Malaysia Airlines δημοσίευσε το Σάββατο τη λίστα των επιβατών του αεροπλάνου.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει τα χρήματα στους πελάτες της που επιθυμούν να ακυρώσουν εισιτήριά τους.

«Οι επιβάτες μπορούν να ανταλλάξουν ή να ακυρώσουν, μέχρι την Πέμπτη, εισιτήρια για τα οποία είχαν κάνει κράτηση έως την 31η Δεκεμβρίου» ανακοίνωσε ο εθνικός αερομεταφορέας της Μαλαισίας.

Το Σάββατο, ουκρανικές αρχές ανέφεραν ότι δεν έχουν καμία πληροφόρηση για τα μαύρα κουτιά. 

«Κανένας από τους καταγραφείς των στοιχείων της πτήσης δεν έχει παραδοθεί στις ουκρανικές αρχές, ούτε και έχουμε πληροφορίες για αυτούς» ανέφερε το μεσημέρι του Σαββάτου το Κίεβο.

Και ενώ εκφράζονται ανησυχίες ότι αυτονομιστές έχουν στην κατοχή τους τα μαύρα κουτιά, ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ δήλωσε πως η χώρα του θα πρέπει να είναι η χώρα η οποία θα πάρει το μαύρο κουτί της πτήσης MH17 της Malaysia Airlines.

«Ο χειρισμός του μαύρου κουτιού της πτήσης MH17 πρέπει να ακολουθήσει τους διεθνείς κανόνες του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας» ανέφερε σε δήλωσή του.
in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
20-7-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: