Τρίτη, Απριλίου 15, 2014

ΕΚΠΤΩΤΟΣ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ

Οριστικά έκπτωτος και με τη βούλα του Συμβουλίου της Επικρατείας από το αξίωμα του δημάρχου Ζαχάρως, όσον αφορά στην απερχόμενη δημοτική περίοδο, κηρύσσεται ο Πανταζής Χρονόπουλος, εξαιτίας της αμετάκλητης καταδίκης του για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.
Το Γ' τμήμα του ανώτατου δικαστηρίου επικύρωσε την απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου (9.9.2011) με την οποία διαπιστώθηκε η έκπτωσή του από το δημαρχιακό αξίωμα και απέρριψε ως αβάσιμη την προσφυγή του Π. Χρονόπουλου για την ακύρωσή της.


Καθοριστική σημασία για να τεθεί σε αργία έπαιξε το γεγονός ότι καταδικάστηκε, το 2008, από το Τριμελές Εφετείο Πατρών σε φυλάκιση 10 μηνών για τη γνωστή υπόθεση της παράνομης πρόσληψης συμβασιούχων στο Κέντρο Πληροφόρησης Πολιτών κατά την περίοδο από 15.5.2003 μέχρι 15.11.2004. Οπως αποδείχθηκε, ως δήμαρχος Ζαχάρως το 2003, κατά παράβαση της αρχής νομιμότητας της διοίκησης, προσέλαβε συμβασιούχους με σύμβαση έργου χωρίς να έχουν τα απαραίτητα προσόντα ενώ αποκλείστηκαν άλλοι που τα διέθεταν. Μάλιστα εξέδωσε και χρηματικά εντάλματα συνολικού ύψους 21.120 ευρώ προκειμένου να πληρωθούν οι μη νομίμως προσληφθέντες. Η εφετειακή απόφαση κατέστη αμετάκλητη αφού και ο Αρειος Πάγος, το 2011, συνηγόρησε υπέρ της καταδίκης του.

Ο Π. Χρονόπουλος στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010 είχε επανεκλεγεί αλλά με την επίμαχη απόφαση του περιφερειάρχη τέθηκε σε αργία.

Β. ΦΩΤ. 
http://www.enet.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
15-4-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: